کاخ سفید: در حال رایزنی مداوم با اسرائیلی‌ها و لبنانی‌ها هستیم آتش سوزی‌های گسترده در شمال فلسطین اشغالی (۷ مرداد ۱۴۰۳) پزشکیان با خانواده شهید آل هاشم دیدار کرد جزئیاتی جدید از برگزاری مراسم تحلیف پزشکیان درگیری‌های خونبار در پاکستان با ۳۵ کشته (۷ مرداد ۱۴۰۳) ساعت کار ادارات بجنورد و خراسان شمالی از فردا تغییر کرد (۸ مرداد ۱۴۰۳) وحشت جنگ با حزب الله، شمال سرزمین‌های اشغالی را فلج کرد روسیه در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا دخالت ندارد ظریف: عارف سیاستمدار پاکدست و معتدلی است هنیه: سوم آگوست روز ملی و جهانی یاری غزه و اسرای فلسطینی است بلینکن: تنش ها در مرز لبنان نباید افزایش یابد حمله حزب الله به ۲ مرکز تجمع نظامیان اسرائیلی (۷ مرداد ۱۴۰۳) نظامیان صهیونیست در کمین رزمندگان مقاومت | شلیک به بالگرد ارتش اسرائیل در خان‌یونس + فیلم (۷ مرداد ۱۴۰۳) اوکراین: ارتش روسیه ۵۷۴ هزار نظامی از دست داده است پزشکیان در جلسه هیئت دولت: باید کابینه‌ای تشکیل دهیم که فارغ از دسته‌بندی‌های جناحی جلوه وفاق ملی باشد جلسه هیئت دولت با حضور پزشکیان برگزار شد رسانه آمریکایی: واشنگتن برای کاهش تنش در منطقه پیام‌هایی برای ایران ارسال کرده است واکنش طیب نیا به انتخاب عارف به عنوان معاون اول پزشکیان محسن حاجی‌میرزایی، رئیس‌دفتر مسعود پزشکیان، کیست؟ + سوابق محمد مخبر انتصاب عارف به معاون اولی رئیس جمهور را تبریک گفت رئیس دفتر جدید رئیس جمهوری اسلامی ایران منصوب شد + جزئیات
سرخط خبرها

منبر عمومی سازمان ملل

  • کد خبر: ۱۸۵۳۱۸
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
منبر عمومی سازمان ملل
رئیس‌جمهور برای حضور در هفتاد‌و‌هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر یک هیئت عالی‌رتبه سیاسی به نیویورک سفر کرده است؛ سفری که باید نگاه واقع‌بینانه به آن داشت.

سازمان ملل متحد یک مجمع سالانه دارد و هیئت‌هایی که عضو سازمان ملل هستند، در آنجا حضور پیدا کرده و سران کشور‌هایی که مایل هستند نطقی داشته باشند و ایده‌ای را بخواهند با جامعه بین‌المللی در میان بگذارند، وقت می‌گیرند و نطقی را ایراد می‌کنند تا از این فرصت استفاده کرده باشند.

این سفر‌ها لزوما به‌منظور انعقاد قرارداد، توافق‌نامه و تفاهم‌نامه صورت نمی‌گیرد. مبنای سفر هیئت‌ها در سپتامبر یا شهریورماه این موضوع نیست که ما توقع داشته باشیم آقای رئیسی در این سفر با امضای یک سلسله‌توافق‌نامه به کشورمان برگردد.

نکته دیگر این است که رؤسای هیئت‌ها به تناسب شخصی که به سوی نیویورک اعزام شده، دیدار‌هایی با سران کشور‌ها دارند و از این فرصتی که رؤسای کشور‌ها در آن جمع هستند، استفاده می‌شود و گفتگو‌هایی صورت می‌گیرد که این گفتگو‌ها جنبه احترام‌آمیز دارد. به‌این‌معنا که صرفا دیداری است دوستانه و خارج از هر سازوکار و توافق. گاهی هم یک موضوع، یک ایده یا یک نگرانی وجود دارد که با رئیس یک کشور یا تعدادی از سران کشور‌ها در قالب یک جلسه مشترک در میان گذشته می‌شود.

گاهی این گفتگو‌ها کارکرد جلساتی که منجر به تفاهم‌نامه می‌شود، پیدا می‌کند؛ مثلا الان که رابطه رسمی در سطح سفیر و کاردار با مصر نداریم، وقتی هیئتی به قاهره می‌رود و توافقات اولیه انجام شده و اولین گام‌ها درراستای احیای روابط برداشته می‌شود و در ادامه در سازمان ملل روی یک‌سری از موضوعات تفاهم می‎شود. قرارداد نیست؛ اما مبنای قرارداد می‌تواند باشد.

گاهی وقت‌ها در حاشیه نشست و مجمع عمومی سازمان ملل چنین‌اتفاقاتی هم می‌افتد که ما با کشور‌هایی ممکن است به تفاهماتی برسیم که در این سفر این موضوع مد‌نظر بوده است. حداقل در ملاقاتی که باقری، معاون وزیر خارجه، با مقامات تروئیکای اروپا داشتند. بر‌مبنای تفاهم‌ها، موافقت برای برگزاری این جلسه انجام شده است.

نباید فراموش کنیم تریبون سازمان ملل یک تریبون عام محسوب می‌شود که خیلی از اوقات سران کشور‌ها برای اینکه صدایشان را در یک موقعیتی به جامعه جهانی برسانند، نیاز به یک تربیون مهم و بزرگ دارند و این مجمع عمومی نقش آن تریبون بلند را ایفا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->